Σολομός σουβλάκι  στα καρβουνα

 Υλικά (για 2 άτομα): 

400 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους 3-5 εκ., 3-4 πιπεριές (ό,τι έχουμε, κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες) κομμένες σε κομμάτια, 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια, 6 καλαμάκια για 3 σουβλάκια.

Μαρινάδα: 

Χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι, 1 επί πλέον πορτοκάλι με τη φλούδα, καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες, 1 κ.σούπας μουστάρδα, 1 κ.γλ. μέλι, 2 κ.γλ.ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα: Ρίχνoυμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν..

Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα χωρίς να πετάμε την πέτσα.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια όσο ένα σπιρτόκουτο.
Ρίχνουμε τα κομμάτια του σολομού μέσα στη μαρινάδα, από πάνω βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού, κλείνουμε το μπολ και τα αφήνουμε μια ώρα περίπου στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα.

Μόλις περάσει η μια ώρα, βγάζουμε το μπολ με το σολομό από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τα σουβλάκια.

Τρυπάμε κάθετα τα κομμάτια σολομού ώστε πρώτα να τρυπιέται η πέτσα. Ανάμεσα στα κομμάτια σολομού βάζουμε τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Καλύτερα είναι να βάζουμε δυο καλαμάκια σε κάθε σουβλάκι ώστε να μη μας διαλυθούν τα κομμάτια σολομού στο γύρισμα.

Το υγρό της μαρινάδας που έμεινε στο μπολ, το χρησιμοποιούμε για να αλείφουμε τα σουβλάκια μας.Ψήνουμε σε μέτρια θράκα γυρίζοντας πολλές φορές.

Αν θέλουμε καλύτερο αποτέλεσμα, αντί να βάλουμε τα σουβλάκια κατ΄ευθείαν στη σχάρα, βάζουμε πάνω στη σχάρα ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω τα σουβλάκια. Έτσι δεν χάνουν τα υγρά τους. Θα χρειαστούμε όμως περισσότερη ώρα.

Χωρίς αλουμινόχαρτο, χρειαζόμαστε γύρω στα 45 λεπτά για να ψηθούν, επειδή θα τα αλείφουμε συνέχεια με τη μαρινάδα.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ανά μερίδα

200 γρ. σολομός=560 θερμίδες

100 γρ πιπεριές =200 θ.

1 κρεμμύδι =32 θ.

2 κ.γλ. Ελαιόλαδο=90

1 κ.γλ.μέλι=16 θ.

1 κ.γλ.μουστάρδα =10

-----------------------------------

ΣΥΝΟΛΟ = 908