Λαχανόρυζο

Υλικά για 4 μερίδες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο (κομμένο φέτες)

1 καρότο (κομμένο φέτες)

1 πιπεριά φλάσκα κόκκινη ψιλοκομμένη

½ λάχανο χοντροκομμένο

2 ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες

1-2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο

3-4 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φλ. (του καφέ) ρύζι γλασέ ή 3 φλ.καστανό

Αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας την πιπεριά το λάχανο και το καρότο.

Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ξύλινο κουτάλι για άλλα 10 λεπτά. Έτσι θα μειωθεί ο όγκος του λάχανου.

Ρίχνουμε τις ντομάτες το σέλερι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε και πάλι για άλλα 5 λεπτά.

Μόλις στεγνώσουν τα υγρά της κατσαρόλας μας ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε ακόμη 1 φλυτζάνι νερό και το ρύζι μας. Αλατίζουμε και αφήνουμε να συνεχίσει ο βρασμός με κλειστή την κατσαρόλα μας για 15 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσέχουμε να έχει αρκετά υγρά. Αν χρειάζεται βάζουμε ακόμη ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να σιγοβράζει, πάντα με σκεπαστή την κατσαρόλα μας.

Αν έχουμε βάλει καστανό ρύζι, το αφήνουμε να βράσει περισσότερη ώρα. Δοκιμάζοντας αποφασίζουμε πότε είναι έτοιμο.

Ταιριάζει με μπόλικο λεμόνι και συνοδεύεται ευχάριστα με γιαούρτι και ελιές.