Γλυκοπατάτα

 

Ψητή γλυκοπατάτα με σελινόριζα

Υλικά (για 1 άτομο)

1 γλυκοπατάτα (200 γρ. περίπου), 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 200 γρ σελινόριζα, 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες.

Προαιρετικά: αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Θα χρησιμοποιήσουμε γάστρα (η ταψί) με καπάκι.

Πλένουμε πρώτα καλά τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα, τη σελινόριζα και τις πιπεριές.

Προσοχή, η σελινόριζα και η γλυκοπατάτα καθαρίζονται πιο εύκολα αν τις κόψουμε πρώτα σε ροδέλες πάχους όσο το μικρό μας δάχτυλο.

Κόβουμε τη σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα σε κομμάτια-μπουκιές που τα ρίχνουμε στη γάστρα μας. Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές μας (ολόκληρες) και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά, γυρίζοντας το φαγητό μας 1-2 φορές. Αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να έχει υγρασία.

Ταιριάζει πολύ με μια γαρνιτούρα από ένα κομμάτι τυρί φέτα και λίγο βραστό μπρόκολο στο οποίο θα έχουμε ρίξει ελάχιστο ελαιόλαδο και μισό λεμόνι.

Παραλλαγές

Περισσότερο ενδιαφέρον στη γεύση θα δώσουν μερικά κομμάτια γλυκοκολοκύθας (ή αν δεν έχουμε, 1-2 κολοκυθάκια) καθώς και 1-2 καρότα.

ΘΕΡΜΙΔΟΛΟΓΙΟΝ

200 γρ γλυκοπατάτα (186 θερμίδες), 200 γρ σελινόριζα (84), 2 πιπεριές Φλωρίνης (50), 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (314)

ΣΥΝΟΛΟ 634 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.