Στη λαδόκολλα

Κολιοί στη λαδόκολλα με πατάτες

Υλικά

  • 1/2 κιλό κολιοί καθαρισμένοι

  • 1-2 πατάτες μέτριες

  • Μερικά φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα), 1 κλαράκι δεντρολίβανο, 2-3 φύλα φασκόμηλο, 2 φύλλα δάφνης

  • 1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες

  • 1κ.σ ελαιόλαδο

  • 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες

*Προαιρετικά

  • χοντρό  αλάτι, πιπέρι

  •  

Μαρινάρισμα

 

Υλικά

  • φλιτζανιού λευκό κρασί

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες

  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγα φύλλα δυόσμου

 

  • Βάζουμε τους κολιούς σε μία στρώση σε ένα ταψάκι.

  • Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνουμε πάνω στους κολιούς. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τους κολιούς από τη μαρινάδα.

  • Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες,τις βράζουμε για 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

  • Στρώνουμε σε άλλο ταψάκι μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της τους κολιούς. Σκεπάζουμε τα ψάρια με τς πατάτες και τις φέτες λεμονιού.

  • Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φύλα δυόσμου, ρίχνουμε το δενδρολίβανο αφού το κόψουμε σε 3-4 κομμάτια και το φασκόμηλο. και όλα τα άλλα υλικά.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

  • Ραντίζουμε το φαγητό με το λάδι και το τυλίγουμε χαλαρά αλλά προσεκτικά,με τη λαδόκολλα ώστε να μην τρέξουν υγρά.

  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

* Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι