Στη λαδόκολλα
Κολιοί στη λαδόκολλα με πατάτες
Υλικά
-
1/2 κιλό κολιοί καθαρισμένοι
-
1-2 πατάτες μέτριες
-
Μερικά φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα), 1 κλαράκι δεντρολίβανο, 2-3 φύλα φασκόμηλο, 2 φύλλα δάφνης
-
1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες
-
1κ.σ ελαιόλαδο
-
1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
*Προαιρετικά
-
χοντρό αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρισμα
Υλικά
-
⅓ φλιτζανιού λευκό κρασί
-
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
- Χυμό από 1 λεμόνι
-
λίγα φύλλα δυόσμου
-
Βάζουμε τους κολιούς σε μία στρώση σε ένα ταψάκι.
-
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνουμε πάνω στους κολιούς. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση
-
Στραγγίζουμε τους κολιούς από τη μαρινάδα.
-
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες,τις βράζουμε για 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
-
Στρώνουμε σε άλλο ταψάκι μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της τους κολιούς. Σκεπάζουμε τα ψάρια με τς πατάτες και τις φέτες λεμονιού.
-
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φύλα δυόσμου, ρίχνουμε το δενδρολίβανο αφού το κόψουμε σε 3-4 κομμάτια και το φασκόμηλο. και όλα τα άλλα υλικά.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
-
Ραντίζουμε το φαγητό με το λάδι και το τυλίγουμε χαλαρά αλλά προσεκτικά,με τη λαδόκολλα ώστε να μην τρέξουν υγρά.
-
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
* Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι