Γαύρος μαρινάτος
-Πλένουμε τους γαύρους καλά τους καθαρίζουμε από τα έντερα και πετάμε τα κεφάλια. Τους αφήνουμε να στεγώσουν μέσα σε ένα ταψί και σε χαρτί κουζίνας ή σε σουρωτήρι (ψυγείο)
-Ρους τποθετούμε σε στεγνό σουρωτήρι με χοντρό αλάτι σε στρώσεις.Τους αφήνουμε 6 ώρες στο αλάτι.
-Τους πλένουμε καλά και τους βάζουμε σε γυάλινο μπωλ 7 ώρες στο ξίδι.(Ψυγείο)
- Τους φιλετάρουμε πετώντας τα κόκκαλα.
-Τους τοποθετούμε σε γυάλινο σκεπαστό μπωλ μέσα σε ηλιέλαιο με ματανό, σκόρδο ψιλοκομμένο, καρότο. Είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
-