Κέφαλοι σκεπαστοί στα κάρβουνα

 

Υλικά για 2 μερίδες

2 κέφαλοι καθαρισμένοι του μισού κιλού ο καθένας.

2-3 κλαράκια δεντρολίβανο

2-3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Ανάβουμε μια φωτιά με ξύλα και την αφήνουμε να πέσει ώστε να έχουμε μια καλή θράκα. Στο μεταξύ, βάζουμε τα ψάρια μας σε ταψί. Γεμίζουμε τις κοιλιές τους με το δεντρολίβανο. Στίβουμε πάνω τους τα πορτοκάλια και μετά τα κόβουμε σε φέτες και σκεπάζουμε με αυτές τα ψάρια μας. Τα αφήνουμε μισή ώρα να μαριναριστούν. Στη συνέχεια πετάμε τις φέτες, αφήνουμε το χυμό του πορτοκαλιού στο ταψί μας και το σκεπάζουμε προσεκτικά με αλουμινόχαρτο. Μόλις η θράκα μας ετοιμαστεί βάζουμε την πυροστιά μας πάνω της και πάνω στην πυροστιά το ταψί με τα ψάρια. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για σαράντα λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί μας, γυρίζουμε τα ψάρια μας και τα αφήνουμε δέκα λεπτά από κάθε πλευρά. Θα γίνουν ζουμερά και νόστιμα.

 
Προαιρετικά: αλάτι, πιπέρι, 1 μικρή καυτερή πιπεριά ολόκληρη