Μελιτζάνα, κολοκύθι, αντράκλα

Καλοκαιρινή

Υλικά:

1 μελιτζάνα

1 κολοκύθι

4 κουταλιές γιαούρτι στραγγισμένο

1 κούπα αντράκλα (φύλλα και τρυφερά κοτσανάκια)

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σούπας ξίδι

1 κ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι (όσο μας αρέσει)
2-3 φύλλα μαϊντανό

2-3 φύλλα δυόσμο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το ξίδι και το αλάτι για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να πάει παντού στο αλατόξιδο. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τη μελιτζάνα μας.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο γουδί τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την αντράκλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο και τα πολτοποιούμε.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε στον πολτό το γιαούρτι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

 

Παρατηρήσεις

  1. Δεν ξεφλουδίζουμε, δεν μαγειρεύουμε ούτε τη μελιτζάνα ούτε το κολοκύθι.

  2. Όσο πιο πολλές σκελίδες σκόρδο προσθέσουμε, τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει

  3. Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές, ανάλογα με την προτίμηση μπορούμε να τις αυξομειώνουμε.