Ρεβυθο-κουκο σαλάτα

Καλοκαιρινή

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 4 ντομάτες μέτριες

  • 1 λεμόνι

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • 300 γρ. ρεβύθια

  • 100 γρ. Κουκιά ξερά

  • 2-3 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο

  • 2-3 φύλλα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

  • 100 γραμμ. Φέτα

    Προαιρετικά

αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη, 2-3 φυλλαράκια λουϊζα, 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα ρεβίθια και τα κουκιά στο νερό τουλάχιστον για 12 ώρες να φουσκώσουν και στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κουκιά από τα φύτρα τους και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα ρεβύθια. Χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα. Τα δοκιμάζουμε ώστε να σταματήσουμε το βρασμό όταν μας αρέσει η γεύση και η υφή τους. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φλούδες που επιπλέουν, τις βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν και τις λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με 3-4 κουταλιές από τα όσπριά μας.

Κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή σε σαλατιέρα.

Ρίχνουμε στη σαλατιέρα μας το χυμό από το μισό λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο καθώς και τα λιωμένα όσπρια και τις φλούδες. Ανακατεύουμε καλά. Πάνω στη σαλάτα μας ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το βασιλικό.

Στο τέλος μπορούμε να βάλουμε όσα από τα προαιρετικά θέλουμε.