Αντράκλα (γλιστρίδα)

Καλοκαιρινή σαλάτα για όλα τα φαγητά.

Υλικά:

1 κούπα γλιστρίδα
5 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο

Προαιρετικά

Αλάτι

πιπέρι

λίγο αγγουράκι και μισό καρότο τριμμένα στον τρίφτη και στυμμένα καλά.

Εκτέλεση

Πλένουμε την γλιστρίδα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Διαλέγουμε τα τρυφερά κλαράκια της και τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα φύλλα, με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, τη γλιστρίδα, το λαδόξιδο και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε τη γεύση να μας καθοδηγήσει καθώς συνεχίζουμε δοκιμάζοντας και διορθώνοντας τις ποσότητες των υλικών.

Είναι της στιγμής και σερβίρεται αμέσως ή αφού μείνει στο ψυγείο 1-2 ώρες.

Παρατηρήσεις:

1)Μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο ή δυόσμο.
2)Αν δεν έχουμε στραγγιστό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε το γιαούρτι που έχουμε αφού το αφήσουμε να στραγγίξει για 1-2 ώρες (σε τουλουπάνι ή διηθητικό χαρτί).

3) Μπορούμε να αφήσουμε άκοπα τα φύλλα της γλιστρίδας και να ψιλοκόψουμε μόνο τα κοτσανάκια.