Καροτοσαλάτα με ντομάτα και κολοκύθι

 

Υλικά

Θερμίδες

500 γρ. Καρότα (ή 5 μεγάλα καρότα)

50

1/2 Λεμόνι

5

1 κ. Γλυκού ελαιόλαδο

45

1 κολοκυθάκι (100 γρ)

17

3 κ. σούπας ξύδι για μαρινάρισμα

0

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

117

 

   Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα καρότα και το κολοκύθι. Κόβουμε το κολοκύθι σε κύβους, το βάζουμε σε βαθύ πιάτο, το περιχύνουμε με το ξίδι και ρίχνουμε επί πλέον νερό μέχρι να σκεπαστεί. Το αφήνουμε 5 λεπτά να μαριναριστεί και κατόπιν το ξεπλένουμε με νερό. Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό του τρίφτη μας, στύβουμε το λεμόνι πάνω στο καρότο, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κόβουμε και τη ντομάτα σε κύβους και μαζί με το κολοκύθι τη ρίχνουμε πάνω στα καρότα. Από πάνω ρίχνουμε ρίγανη, αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

 

  Παραλλαγές

  1. Μπορούμε μαζί με τη ντομάτα και το κολοκυθάκι να ρίξουμε διάφορα άλλα, όπως Κάπαρη, δυόσμο, σέλινο, μάραθο, τυρί πικάντικο της επιλογής μας, ωμή μελιτζάνα μαριναρισμένη και κομμένη όπως το κολοκύθι, αγγούρι, βρασμένη ή ψημένη πατάτα κλπ.

  2. Μια άλλη εκδοχή είναι αντί να κόψουμε το κολοκυθάκι σε κύβους, να το τρίψουμε στον τρίφτη όπως τα καρότα και να το αφήσουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί στο ξιδόνερο. Κατόπιν αφού το ξεπλύνουμε μπορούμε είτε να το ανακατέψουμε καλά με τα τριμμένα καρότα, είτε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα βάζοντάς το επάνω από τα καρότα.