Ραβανί  -  Συνταγή Βαρθολομιού

Υλικά:

2 ποτήρια ελαιόλαδο (όχι γεμάτα), 2 ποτήρια αλεύρι σκληρό,2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό, 1,5 ποτήρι μέλι, 2 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, μύγδαλα ασπρισμένα και καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη το αλεύρι, το μέλι, το λάδι, το σιμιγδάλι, σε κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει χυλός και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το υλικό σε ένα ταψί 40άρι και κάνουμε με το χέρι την επιφάνεια λεία. Στη συνέχεια χαράζουμε παστελωτά και πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μύγδαλο ή καρύδι. Βάζουμε το ταψί μας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε στους 180ο για μια ώρα περίπου.