Πορτοκαλοσαλάτα

Υλικά

2 πορτοκάλια

1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Λίγο ζεστό νερό

ρίγανη ξερή

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με το μαχαίρι τα πορτοκάλια, έτσι ώστε να μείνει επάνω τους και λίγη από την άσπρη ψίχα, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε σε βαθύ πιάτο ή σε σαλατιέρα και ρίχνουμε το ζεστό νερό μας επάνω τους. Το νερό αυτό το πετάμε αμέσως και πιέζουμε με ένα πιρούνι τα κομμάτια του πορτοκαλιού ώστε να βγάλουν το χυμό τους. Εναλλακτικά στύβουμε ένα άλλο πορτοκάλι και ρίχνουμε το χυμό του στη σαλάτα. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Προαιρετικά

1 ξερό κρεμμύδι μέτριο

1 χλωρό κρεμμυδάκι

αλάτι

ελιές

θυμάρι

Παραλλαγές

1 Πορτοκάλι και 1-2 μανταρίνια

*Παρατήρηση: Είναι πολύ εύκολη, λιτή και νόστιμη σαλάτα. 

 

Θερμίδες 

2 πορτοκάλια=140

2 κ.ελαιόλαδο=314

5 μεγάλες ελιές= 50

1 κρεμμύδι =32