Αντικατάσταση ζάχαρης με μέλι

Το μέλι είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσει την ζάχαρη στις διάφορες συνταγές αρκεί να γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά του όπως η γλυκύτητα και η επιπλέον ποσότητα νερού που περιέχει:

Επειδή το μέλι είναι δυο φορές πιο γλυκό από την ζάχαρη, θα πρέπει να βάζουμε λιγότερο μέλι από ότι ζάχαρη.

Χοντρικά, 1,5 κουταλιά μέλι αντικαθιστά 2 κουταλιές ζάχαρη. (Ή 1,5 φλυτζάνι μέλι, αντικαθιστά 2 φλυτζάνια ζάχαρη).

Δεδομένου ότι το μέλι αποτελείται απο 17% έως 18% νερό, θα πρέπει να μειώσουμε και τα υγρά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συνταγής κατά 1/5.