Η φτωχή ομελέτα

Υλικά

1 αυγό

1 κούπα αλεύρι

1 κ.σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Χτυπάμε σ΄ένα πιάτο το αυγό και ρίχνουμε λίγι λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Φροντίζουμε να ανακατέψουμε καλά για να μη σβολιάσει το αλεύρι.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά να ζεσταθεί – όχι να καεί.

Μόλις είναι έτοιμο το λάδι μας ρίχνουμε το μίγμα αυγό-αλεύρι στο τηγάνι μας και το κουνάμε συνεχώς για 3-4 λεπτά. Διπλώνουμε κατά το 1/3 την ομελέτα μας με ξύλινο κουτάλι από τη μια πλευρά και μετά από την απέναντι. Γυρίζουμε την ομελέτα μας τούμπα και την αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμη.

 

Σημείωση: Αν και φτωχή, είναι χορταστική και νόστιμη. Χορταίνει άνετα ένας άνθρωπος. Στην περίπτωση που πρέπει να φάνε δύο άτομα αντί για ένα, διπλασιάζουμε το αλεύρι.

Παραλλαγές : 

  1. Πριν τη διπλώσουμε, μπορούμε (αν έχουμε) να ρίξουμε λίγο τυρί.
  2. Μπορούμε να καβουρδίσουμε πρώτα 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και να τα ρίξουμε όπως το τυρί (μαζί ή χωριστά).
  3. Αν ρίξουμε περισσότερα αυγά, παύει να είναι "φτωχή" και αναβαθμίζεται.