Αυγά τσιγαριστά με σκόρδα  - 1 μερίδα

Συνταγή Ζακύνθου

Υλικά

250 γρ. Χλωρά σκόρδα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 αυγά

Προαιρετικά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια με μήκος όσο το μεγάλο μας δάχτυλο.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να στεγνώσουν από το νερό που τα πλύναμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε καλά. Θα μας πάρει περίπου 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα.

Δοκιμάζουμε και αν είναι μαγειρεμένα ρίχνουμε τα αυγά μας από πάνω με προσοχή για να μη διαλυθούν. Τα αφήνουμε ακόμη 5-6 λεπτά, να γίνουν τα αυγά μας σφιχτά όσο θέλουμε. Αφού ρίξουμε τα αυγά, δεν ανακατεύουμε, απλώς κουνάμε την κατσαρόλα. Μπορούμε να ρίχνουμε καυτό λάδι πάνω τους με ένα κουτάλι για να γίνουν πιο γρήγορα.


 

Παρατηρήσεις

  1. Είναι πολύ βαρύ (δύσπεπτο) φαγητό και δεν πρέπει να τρώγεται βραδινές ώρες ή από όσους δεν έχουν γερό στομάχι.

  2. Είναι πεντανόστιμο.