Αυγά κοκκινιστά με κρεμμύδια (συνταγή Βαρθολομιού)

Αυγά με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας

 

Υλικά

4 αυγά

6 κρεμμύδια ξερά μέτρια

6 ώριμες ντομάτες

4 κ.σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες ή σε κύβους και τα βράζουμε με λίγο νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια πετάμε το νερό και καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια μας στο τηγάνι με το ελαιόλαδο για άλλα 10 λεπτά. Στο μεταξύ τρίβουμε τις ντομάτες μας και όταν τελειώσει το καβούρδισμα τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι και αφήνουμε το σύνολο για άλλα 15 λεπτά να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα μας με ένα κουτάλι αναμερίζουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε διαδοχικά τα αυγά μας. Τα αφήνουμε να σφίξουν όσο θέλουμε ενώ με το κουτάλι ρίχνουμε πάνω στα αυγά μας την καυτή σάλτσα.