Ψωμί χωρίς μαγιά

 

Χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης περίπου 15 λεπτά.

Υλικά

Νερό λάδι και αλεύρι.

Προαιρετικά:Αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια κούπα αλεύρι (οποιουδήποτε είδους) και το ανακατεύουμε με λίγο νερό. Κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει. Ρίχνουμε λίγο λάδι και την ξαναζυμώνουμε. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή μια φραπιέρα) και μέχρι να ζεσταθεί ανοίγουμε σε φύλλο με ένα νεροπότηρο (ή με τα χέρια μας) τη ζύμη, κάνοντας έναν κυκλικό δίσκο που να χωράει στο τηγάνι μας. Ο δίσκος μας δεν πρέπει να είναι παχύτερος από 3 χιλιοστά. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε τη μοιράζουμε στα 2 και τα κάνουμε όλα από δω και πέρα 2 φορές.

Ρίχνουμε το δίσκο μας στο τηγάνι μας και το κουνάμε για να μην κολλήσει. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε άλλα 2 λεπτά.

Παρατηρήσεις

Πρόκειται για την πασίγνωστη αραβική πίτα. Το καλύτερο είναι να φουσκώνουν για να μπορούμε να τις γεμίζουμε. Υλικά για γέμιση: Ντομάτες, τυρί, μερέντα, μαρμελάδα, μέλι κλπ.