Σταφιδίνη

Υλικά

1 κούπα σταφίδες αποξηραμένες

2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις σταφίδες μας, τις βάζουμε σε μπωλ μαζί με το νερό και τις αφήνουμε 48 ώρες .Ο σταφίδες θα φουσκώσουν κι εμείς τις βάζουμε μαζί με όσο νερό δεν έχουν απορροφήσει στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τον πολτό μαζί με 1-2 κουταλιές στάχτη (καθαρή), ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και ξαφρίζουμε συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα, σβήνουμε τη φωτιά και αφού κρυώσει, σουρώνουμε πάλι στο τουλουπάνι και μετά βράζουμε πάλι το ζωμό σε χαμηλή φωτιά. Σε 1-1,5 ώρα θα εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του και αυτό που θα μείνει είναι η σταφιδίνη.